Memory

Walk

Едукативната програма Прошетка низ сеќавањата (Memory walk) која е градена врз мисијата на Куќата на Ана Франк да се поддржат младите луѓе да се сеќаваат на својата историја, да размислуваат за начинот на кој се претставува историјата преку наследство и одговорат на можното лажно претставување и манипулација на историјата и сеќавањата.

Средношколци од сите делови на Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија и Србија создадоа кратки видеа за споменици во Сараево, Загреб, Белград и Скопје за време на 4-дневни работилници во 2013 година (Босна и Херцеговина) и 2015 година (Хрватска, Србија, Македонија ).

Помеѓу мај 2016 и јануари 2017 година, обучувачи од HERMES, МОФ, YIHR и ОК ќе спроведуваат серија на Memory walk работилници во градовите низ цела Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија и Србија. Дали би биле заинтересирани да бидете домаќин на работилницата во вашето училиште? Ве молиме одете на страницата „Контакт“, со цел да стапите во контакт со координаторот во вашата земја!