Ekspozita

HIP

Ekspozita

Ekspozita ndërkombëtare “Ana Frank – Histori mbi të sotmën”, e krijuar në vitin 2008, sot ajo ekspozohet në më shumë se katërdhjet shtete. Ekspozita përmban 32 panele mbi jetën dhe ditarin e Ana Frank, familjen e saj dhe ngjarjet historike në përgjithsi të cilat sollën deri tek Holokausti. Turneu botëror i ekspozitës është e koordinuar nga Shtëpia Ana Frank në bashkëpunim me partnerët lokal.

Historia për ngritjen e vetëdijes ose “Historija,Istorija,Povjest për vetëdije” është ekspozitë shoqëruese, e cila është e përbërë nga disa panele të historisë lokale, të cilat kontekstualizohen me tema relevante gjatë këtyre 60 vjetëve të fundit të historisë, duke u fokusuar në modelet dëmtuese të nacionalizmit, luftës, diskriminimit dhe ikjes së ballafaqimit me të kaluarën. Në kuadër të proektit HIP, panele të veçanta historike janë të krijuara për ekspozitën në Bosnje dhe Hercegovinë, Maqedoni dhe Sërbi.

NGJARJE TË ARDHSHME